Açık Alanlarda Kullanabileceğiniz Tezgah ve Büfe Modelleri

Bahçe ve teras gibi açık alanlar, özellikle bahar ve yaz aylarında sıklıkla tercih edilir. Sıcak havalarda iç mekanın bunaltıcı yapısından uzaklaşabileceğiniz ve temiz hava alabileceğiniz bahçe ve teras gibi açık alanlar, vakit geçirmek için idealdir.

Özel oturma ve mutfak alanları kurabileceğiniz bahçenizde bazı mobilyalara ihtiyaç duyabilirsiniz. Açık havada keyifle yemek hazırlayıp vakit geçirebileceğiniz bir bahçe oluşturmak için ilk adım mutfak tarzını belirlemektir. Mutfak tarzını belirledikten sonra ihtiyacınız olan, zevkinize uygun mobilyalara ve mobilya ebatlarına karar vermeniz tavsiye edilir.

Ahşap tezgah modelleri açık alanlarda kullanıma en uygun materyallerdir. Doğal yapılı ahşap sağlığa zararsız olması ve dayanıklı yapısı ile dikkat çeker. Ahşap büfe ve tezgah modelleri, farklı boyut ve özelliklerden oluşur.

Bahçe Alanları için En İyi Tezgah ve Büfe Modelleri


Bahçeniz için tercih edeceğiniz ahşap büfe modellerinde bazı özellikler olması önemlidir. İlginizi çeken modelin dış mekan koşullarına dayanıklı olması gerekir. Güneş, toz, su ve nem gibi koşullara karşı dayanıklı yapıya sahip ahşap tezgah ve mobilya modellerini incelemeniz tavsiye edilir.

Su ve nem gibi koşullar mobilyalarınızın çürümesine neden olurken güneş ve yüksek sıcaklıklar mobilyanın rengini soldurarak hızla kullanılamaz hale gelmesine sebep olur.

Tezgah ve büfelerin, kullanım amacınıza uygun boyut ve özelliklerden oluşması son derece önemlidir. Bahçede vakit geçirirken kullanacağınız malzemeleri konumlandırabileceğiniz ve rahat hareket edebileceğiniz bir alana ihtiyacınız olur. Bu ihtiyacı karşılayabilecek özelliklere sahip bir mobilya, açık havada keyifli vakit geçirmenize yardımcı olur.

Büfe bölmelerinin muhafaza etmek istediğiniz malzemelere yetecek büyüklükte olması da son derece önemlidir. Bahçe ile iç mekan arasında sürekli hareket etmemek ve malzemelerinizi güvenle korumak için kapaklı ve geniş alana sahip büfeler tercih edilmelidir.

Ahşap Tezgah Büfe Kullanım Alanları

Ahşap büfe konsol gibi mobilyalar uzun yıllardan beri her dönemin ve her tarzın en önemli unsurları arasında yer alır. Modası hiç geçmeyen ahşap mobilyalar, dayanıklı yapıları sayesinde iç ve dış mekanlarda kullanıma uygundur.

Ahşap tezgahları, ev, teras veya bahçe mutfağında kullanabilirsiniz. Bu ürünler, birçok farklı işlev için kullanılabilen yapıları ile göz doldurur. Mutfak kullanımının yanı sıra kahve köşesi oluşturabilir veya ofisinizde özel bir alan yaratabilirsiniz.

Ahşap büfeler de tıpkı ahşap tezgahlar gibi farklı mutfak alanlarında kullanıma uygun şekilde tasarlanıp üretilir. Mutfaklara ek olarak salon, çalışma odası, ofis gibi birbirinden farklı alanlarda çeşitli amaçlarla kullanıma uygundur. Ahşap büfeler geniş muhafaza alanları sayesinde birçok malzemeyi güvenle saklamanıza yardımcı olur.

Özel olarak tasarlanan ahşap mobilyalar, her tarza uyum sağlayan görünümleri ile dikkatleri üzerine çeker.

Açıkhava Tezgah ve Büfeleri için Etkili Koruma Yöntemleri

Ahşap büfe mobilyalar yüksek dayanıklılığa sahip olsalar da kullanım ömrünü uzatmak için bazı etkili koruma yöntemlerinden yararlanılmalıdır. Dış mekanda kullandığınız ahşap mobilyaları, kullanım sonrası temizledikten sonra branda ile kapatarak muhafaza edebilirsiniz.

Temizlik sürecinde uygulanacak yöntemlere de dikkat edilmelidir. Ahşap malzemenin dayanıklılığını artırmak için düzenli şekilde temizlenmesi tavsiye edilir. Hijyen ve dayanıklılık açısından son derece önemli olan temizlik aşamasında nemli bir bez kullanılmalıdır.

Islak, sert temizlik malzemeleri veya ağır kimyasallar ahşabın yapısını bozarak sorunlara yol açabilir. Ahşap mobilyada oluşan lekeleri temizlerken yumuşak dokulu bezler tercih edilmelidir. Kimyasal içeren deterjanların yerine ise beyaz sirkeli su kullanılması mobilyanın kullanım süresini uzatır.

Ahşap tezgahlar, özel bir yağ ile korunur. Yağın belirli aralıklarla uygulanması gerekir. İki yılda bir pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz yağ ile ahşap yüzeyler, ilk günkü yeni görünümünü korur.

Yağlamadan önce yüzeyin pürüzsüz olduğuna dikkat edilmelidir. Yüzeydeki pürüzler giderildikten sonra doğal içerikli yağı bir sünger yardımı ile bütün yüzeylere sürerek kurumasını bekleyebilirsiniz. Ahşap mobilyaların dokusundaki farklılaşma size bakım zamanının geldiğini hatırlatır.

Bakım rutinlerinin yanı sıra mutfak kazalarından da etkilenebilen ahşap mobilyalarda çizik ve leke gibi sorunlar meydana gelebilir. Bu sorunların çözülmesinde deterjan kullanımı tavsiye edilmez. Deterjan lekeleri gidermediği gibi ahşaba zarar verecektir.

İnce bir zımpara yardımı ile hasarlı bölgeyi hafifçe zımparalamanız önerilir. Zımparalama işleminin ardından nemli bez ile tozu temizleyerek bölgeyi yağlayabilirsiniz.

Bahçe Ahşap Büfe Tezgahları Nasıl Temizlenmelidir?

Ahşap büfe vitrin gibi materyaller doğal yapıları sebebiyle zor temizlenen bir görünüme sahiptir. Ancak temizlik aşaması son derece kolaydır. Ahşap, gözenekli yüzeylerden oluşan doğal bir malzemedir.

Temizlik aşamasında kullanacağınız kimyasal maddeler gözeneklere sızarak orada kalabilir. Bu maddeler zaman içerisinde ahşaba içten zarar verir. Aynı zamanda materyalin içerisinde bazı zararlı organizmaların oluşmasına neden olabilir.

Ahşap tezgah büfe mobilyalarının kullanım ömrünü uzatmak ve hijyenik bir alan yaratmak için temizlik sürecinde dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ürün seçimidir. Temizlik sürecinde karbonat veya sirke tercih edebilirsiniz. Karbonatlı veya sirkeli suya bir bez batırıp sıktıktan sonra ahşap yüzeyleri temizleyebilirsiniz. Bezin fazla ıslak olmamasına dikkat edilmelidir. Nemli bez yardımıyla temizlenen ahşap kısa süre içerisinde temizlenerek kullanıma hazır hale gelir.

Bahçe Ahşap Tezgah Modelleri Sıcağa Dayanıklı mıdır?

 

Bahçe mutfak tezgahı modelleri birçok farklı seçenekten oluşur. Bu seçenekler arasında en sık tercih edilen ürünler ise ahşap bahçe tezgahlarıdır. Ahşap tezgahlar, dayanıklı ve kullanışlı yapıları ile beğeni kazanır. Birçok farklı özellikten oluşan ahşap tezgahlar, olumsuz şartlara karşı yüksek dayanıklılığa sahiptir.

Özellikle güneş ve yüksek ısıya direnç gösteren materyal mutfak kullanımı için idealdir. 100 dereceye kadar sıcaklığa dayanan ahşap tezgahlar, uzun vadeli bir kullanım olanağı sunar. Herhangi bir problem oluşması durumunda pratik bir şekilde zımpara ve yağ uygulaması ile yeniden kullanılabilen ahşap materyal güvenli süreç geçirmenize olanak tanır.

Ahşap mobilyalar, güneş ışınlarına karşı da dayanıklıdır. Uzun süre güneşte kalmasına karşın solma yapmayan ve yüzeyinde bozulma oluşmayan ürünler, bahçede kullanıma son derece uygundur. Doğal dokuları ile açık alanlarla uyumlu bir görünüm oluşturan ahşap mobilyalar, dilediğiniz atmosferi oluşturmanıza yardımcı olur.

Bahçe Ahşap Büfe Mobilyası Hangi Malzemelerden Üretilmelidir?

 

Bahçe için tercih edilen ahşap mobilyalar, çeşitli koşullara karşı yüksek dayanıklılığa sahip malzemelerden üretilmelidir. Bu malzemelerin başında masif ahşap gelir. Masif ahşap, doğal yapısı ile kullanılan alanda özel bir atmosfer oluşmasını sağlar. Geri dönüştürülebilir bir malzeme olan masif ahşap dış mekanda bulunan bakteri gibi oluşumları önler.

Dayanıklı yapıdan oluşan özel masif ahşap büfe ve tezgahlar, uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanıma uygundur. Çevreye zarar vermeyen özel yapısı ile beğeni toplayan ürünler, sağlıklı bir kullanım süreci geçirmenize olanak tanır.

Doğal dokusu ve renk çeşitliliği ile modern ve rustik tarzlara uyum sağlayan masif ahşap mobilya çeşitleri, tercih edilen alanlarda estetik bir görünüm yaratır.

Latanwood, masif ahşap materyale sahip özel tasarım bahçe mobilyaları ile dikkatleri üzerine çeker. Farklı renk ve modellerden oluşan mobilyalar, bütçe dostu seçeneklere sahiptir. Bahçe, teras gibi açık alanlar için en uygun mobilyayı bularak vakit kaybetmeden sipariş verebilirsiniz.

Latanwood'un sunmuş olduğu ürün yelpazesi, kaliteli masif ahşap malzeme kullanılarak tamamen el işçiliği ile üretilmiştir. Ürünler, Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmekte ve montaj işlemleri de uzman ekipler tarafından titizlikle yerine getirilmektedir.