Ahşap Şezlonglar ile Yaz Keyfinize Rahatlık Katın

Ahşap şezlong sandalyenin bir türü olarak bilinir. ‘’Uzun sandalye’’ olarak dilimize çevrilen şezlonglar uzanılabilen ve katlanan sandalyelerdir. İlk olarak ahşap materyalden üretilen şezlonglar arasında ahşap modeller hala popülerdir.

Ahşap şezlonglar, özellikle yaz mevsimlerinde konforlu bir şekilde dinlenmenize olanak tanır. Balkon, teras ve bahçe gibi açık alanlarda kullanılan şezlonglar uzanıp dinlenirken güneşin tadını çıkarabileceğiniz bir konfor yaratır.

Ahşap şezlonglar, çeşitli aksesuarlar yardımı ile olduğundan daha konforlu bir hale dönüştürülebilir. Minder, yastık ve örtü gibi aksesuarlar arasında ihtiyacınıza en uygun olan parçayı kullanarak konforunuzu artırabilirsiniz.

Özel olarak tasarlanan şezlonglar, üretim aşamasında birçok işlemden geçerek kullanıma hazırlanır. Ağırlık, yüksek ısı, güneş, nem, toz, su gibi pek çok koşula karşın direnç göstererek uzun vadeli bir kullanım olanağı sunar.

Ahşap Şezlong Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Yaz aylarında açık alanlarda kullanılan şezlongları seçerken dikkat edilmesi gereken bazı özellikler bulunur. Genellikle plaj ve havuzlarda görülen şezlonglar, günlük yaşamın bir parçası haline gelmeyi başarır. Şezlonglar, birbirinden farklı materyallerden üretilir. Doğal yapısı ile dikkatleri üzerine çeken ahşap şezlong modelleri en sık tercih edilen ürünlerdir.

Ahşap şezlong seçerken dikkat etmeniz gereken ilk unsur, ürünün dayanıklılığıdır. Ahşap materyal, farklı ağaç türlerinden üretilebilir. Kullanım alanına uygun bir ağaçtan üretilen ve gerekli işlemlerden geçen ahşap şezlong, uzun süre güvenli kullanım olanağı sunar.

Açık alanlarda tercih edilen şezlonglar, konforlu yapıya sahip olmalıdır. Çeşitli tasarımlardan oluşan ahşap şezlong modelleri, kullanıcılara yüksek konfor sağlayarak keyifli vakit geçirilmesine yardımcı olur. Şezlong kullanırken isteğe bağlı olarak örtü, yastık ve minder de eklenebilir. Şezlongu ne şekilde kullanacağınıza bağlı olarak tasarımına dikkat etmelisiniz. 

Ahşap şezlong seçerken ürünün nem, su, güneş, yüksek ısı ve toz gibi etkenlere karşı dayanıklı olması gerekir. Açık havada kullanılan bu ürünler, kullanım alanına uygun şekilde üretildiği takdirde oldukça uzun ömürlü olur. Bu nedenle kullanım alanını belirledikten sonra seçim yapmanız önemlidir.

Şezlonglar farklı ölçülerden oluşan modellere sahiptir. Şezlong seçerken yerleştireceğiniz alanın boyutlarına ve kullanacak kişilerin vücuduna uygun ölçüde bir ürün seçmeniz gerekir. Böylece hem alan israfından kurtulabilir hem de güneşin tadını konforlu bir şekilde çıkarabilirsiniz.

Seçtiğiniz ürünün taşıyabileceğiniz ağırlıkta olması gerekir. Bahar ve yaz mevsiminde dış mekanlarda kullanılan şezlonglar, hava koşullarının değişmesiyle beraber iç mekana taşınmalıdır. Taşıma aşamasını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için hafif yapılı modelleri tercih edebilirsiniz. Ahşap şezlonglarla birlikte bahçenizde konforlu alanlar oluşturmak için bahçe yatağı da tercih edebilirsiniz.

 

Katlanır Ahşap Şezlong Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Şezlong çeşitleri arasında portatif yapılı ve işlevsel olması sebebiyle dikkatleri üzerine çeken katlanır şezlonglar, her alanda kullanıma uygundur. Katlanır şezlonglar birbirinden farklı materyallerden üretilir.

Katlanır ahşap şezlonglar, kullanışlı yapıları sayesinde oldukça sık tercih edilen ürünlerdir. Katlanır ahşap şezlong alırken bazı noktalara dikkat ederek konforlu ve pratik bir kullanım olanağına sahip olabilirsiniz.

Ahşap katlanır şezlongun materyalinden emin olmanız son derece önemlidir. Ahşap görünümü verilen plastik materyallerin materyaller oldukça dayanıksızdır. 

Şezlongun katlama mekanizmasına dikkat edilmelidir. Katlama mekanizması sorunsuz bir şekilde çalışmalıdır. Tutukluk yaratan katlama mekanizmasına sahip şezlonglar, kısa süre içerisinde sorun çıkarabilir.

Katlanabilir ahşap şezlonglar, istenen yere taşınabilmeleri sebebiyle tercih edilir. Taşıma sürecinin kolay bir şekilde gerçekleşmesi için şezlongun hafif yapıda olması gerekir. Tek başına taşınamayacak ağırlıkta bir şezlong tercih etmeniz önerilmez.

Katlanabilir ahşap şezlonglar iki farklı türden oluşur. Bu türler tamamı ahşaptan oluşan şezlonglar ve iskeleti ahşap, oturma alanı kumaş olan şezlonglardır. Oturma alanı kumaştan oluşan şezlongları incelerken kumaşın dayanıklılığına ve birleştirme yerlerinin sağlamlığına önem verilmelidir.

Ahşap Şezlong Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

 

Bahçe, teras, balkon gibi pek çok alanda kullanılan ahşap şezlonglar doğru ölçüde seçilmelidir. Ahşap şezlong ölçüleri ürünün kullanılacağı alana uygun olmalıdır. Doğru ölçülere sahip ürünü tercih ederek özel bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Şezlong ölçüleri ile ortak kabul edilen bir bilgi olmasa da 180 ile 200 cm uzunluğunda bir şezlong seçebilirsiniz. Şezlong ölçülerini belirlerken fiziksel özelliklerinizi göz önüne alarak seçmeniz konforlu bir kullanım süreci geçirmenize yardımcı olur.

Ahşap Şezlong Fiyatları Nasıldır?

 

Ahşap şezlong fiyatları birçok farklı etkene bağlı olarak farklılık gösteriyor. Fiyatları etkileyen unsurlar arasında şezlongun boyutları, modeli, özellikleri, materyali gibi birçok etken bulunuyor. Şezlong fiyatları oldukça geniş bir yelpazeden oluşur. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun ahşap şezlongu bularak açık alanlarda keyifli vakit geçirme olanağına sahip olabilirsiniz.

Ahşap Şezlong Kullanım Alanları Nerelerdir?

Şezlonglar, farklı açık alanlarda kullanılan konforlu mobilyalardır. Kullanım alanına bağlı olarak farklı materyallerden üretilen ve çeşitli özelliklere sahip olan şezlonglar, özel tasarımları ile dikkat çeker.

Bahçe şezlong modelleri genellikle ahşap materyalden üretilir. Su ve nem gibi unsurlara fazla maruz kalınmayan alanlarda tercih edilen ahşap şezlonglar, doğa ile bütünleşerek çarpıcı bir atmosfer oluşturur.

Havuz şezlong modelleri genellikle plastik materyalden üretilse de ahşap malzemenin çeşitli işlemlerden geçerek suya dayanıklı hale gelmesi sayesinde ahşap materyalden de üretilmeye başlanır. Tıpkı havuz şezlong gibi deniz şezlongları da plastik ve ahşap materyallerden üretilir.

Özel olarak geliştirilen ve çeşitli işlemlerden geçen ahşap şezlonglar, deniz ve havuz kenarında kullanıma uygun hale getirilir. Kolay taşıma özelliği ile dikkat çeken tekerlekli şezlong modelleri ise istenen her yerde pratik bir şekilde kullanıma uygundur.

Ahşap şezlonglar, evlerin balkon, bahçe ve teraslarında; plajlarda, havuz kenarlarında, kamp alanlarında ve otel bahçelerinde kullanılabilir modellerden oluşur. Ahşap şezlong satın alırken şezlongun bakımına dikkat edilmesi gerekir.

Ahşap Şezlong Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Oldukça detaylı işlemlerden geçerek hazırlanan ahşap şezlongları, uzun süre kullanabilmek için gerekli bakımları aksatmamalısınız. Şezlongun bakım ve temizlik süreci için gerekli adımları talimatları takip ederek atabilirsiniz.

Tercih ettiğiniz ürünün bakım talimatları bulunmuyorsa standart bakım ve temizlik rutinlerini uygulayarak sorunsuz bir süreç geçirebilirsiniz. Dış mekanlarda kullanılan ahşap şezlong modellerinin kullanım ömrünü uzatmak için şemsiye ve kılıf kullanmanız tavsiye edilir. Mobilyayı yağmur, nem ve güneş ışınlarından koruyarak uzun süre kullanabilirsiniz.

Sonbahar ve kış gibi hava koşullarının sertleştiği dönemlerde şezlongları kapalı ve nemsiz bir alanda muhafaza etmeniz doğru olacaktır.

Dış mekanda kullanılan mobilyaların fazla kirlendiği düşünülerek sert ve ağır kimyasallardan oluşan temizlik ürünleri ile temizlendiğine rastlanılır. Ancak bu oldukça yanlış bir yöntemdir. Ahşap şezlonglar, sirkeli su gibi doğal temizleyicilerle nemlendirilen yumuşak bir bez yardımıyla nazikçe temizlenmelidir.

Sert materyaller ahşabın dokusuna zarar vererek aşınmasına neden olabilir. Kimyasallar ise gözeneklere sızarak şezlongu zamanla kullanılmaz hale getirebilir.

Bakım sürecinde ise ahşap yağı kullanılması tavsiye edilir. Ahşap yağları, doğal içeriklerden oluşan ürünlerdir. Renk ve doku değişimi görülen şezlonga ahşap yağı uygulayarak bakımını tamamlayabilirsiniz.

Ahşap şezlong fiyatları boyut, özellik, model gibi etkenlere bağlı olarak farklılık gösterir. Latanwood tarafından %100 el işçiliği ile üretilen ahşap şezlonglar, birbirinden özel tasarımları ile her zevke hitap eden seçeneklerden oluşur.