Ahşap TV Ünitesi ile Evlerde Sıcak ve Hoş Bir Atmosfer

Evlerin baş köşesinde bulunan televizyonlar, kendilerine özel TV üniteleri ile bütünleşerek evin dekorasyonuna katkı sağlar. Ahşap TV ünitesi modellerinde sıklıkla kullanılan bir materyal olarak öne çıkar. Ahşap, materyal dayanıklılığının yanı sıra zamansız bir görünüme sahip olması sebebiyle de beğenilir.

Doğal ahşap TV ünitesi seçenekleri birçok boyut, renk ve tasarımdan oluşan sayısız modele sahiptir. Dayanıklı yapısı ile uzun vadeli bir kullanım olanağı sunan doğal ahşap TV üniteleri, her tarza uyum sağlayarak dikkatleri üzerine çeker.

Doğal ahşap TV ünitesi modellerini incelerken salonunuzun tarzını göz önüne alarak seçim yapabilir ve kusursuz bir dekorasyona imza atabilirsiniz.

Salonunuza En Uygun Ahşap TV Ünitesi Modelleri

Salonların merkezinde yer alan televizyon ve TV üniteleri, evin atmosferine büyük ölçüde etki etmeyi başarır.

Doğal masif ahşap TV ünitesi modelleri işlevsel yapıları ve özel tasarımları ile ilgi odağı haline geliyor. Ahşap TV üniteleri, birbirinden farklı tarzlara hitap eden seçeneklerden oluşuyor. 

Modern ve minimalist tarzda dekore edilen salonlar için ideal bir seçim olan beyaz ahşap TV ünitesi modelleri, sade ve şık bir tasarım örneği oluşturarak öne çıkıyor.

Doğa ile iç içe hissetmeyi sevenler ise evlerinde rustik tarz bir dekorasyon tercih ediyor. Ham ahşap TV ünitesi doğal dokusu ve estetik tasarımı ile rustik tarz salonlarda yerini alarak beğeni topluyor.

Alandan tasarruf etmek isteyen ve çağdaş mimariye ilgi duyanların tercihi ise duvara monte ahşap TV ünitesi modelleridir. Duvara monte ahşap TV üniteleri, alandan tasarruf edilmesine olanak tanırken televizyonu dilediğiniz şekilde ayarlamanıza yardımcı olur.

Evinize en uygun TV ünitesini seçerken dikkat etmeniz gereken birtakım unsurlar bulunur.

Ahşap TV Ünitesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Televizyonlar, günlük hayatın vazgeçilmez parçası haline gelir. Birçok farklı televizyon modelinin yanı sıra TV ünitesi modeli de bulunur. TV üniteleri arasında sıklıkla tercih edilen ahşap modeller, çeşitli işlevsel özelliklere sahiptir. 

Evinizin dekorasyonu ile uyumlu tasarıma sahip bir TV ünitesi seçmeniz son derece önemlidir. Oturma alanının merkezinde yer alan ünite, diğer mobilyalarla bütünleşmelidir. Oturma alanınızda kullandığınız ahşap konsol ile uyumlu bir TV ünitesi seçerek daha şık bir ortam oluşturabilirsiniz.

Mobilyanın tarzının yanı sıra renk tonları da önemsenmelidir. Ahşap TV üniteleri, birçok farklı renk ve tondan oluşur. Evinizin genel atmosferine uygun renkte bir ünite tercih ederek doku bütünlüğü sağlayabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken başka bir unsur ise üniteyi yerleştireceğiniz alanın genişliği ve televizyonun boyutudur. Televizyon ile ünitenin boyutları arasında fazla fark olması estetik bir görünüm oluşturmaz. Kusursuz ve ölçülü bir görüntü oluşturmak için TV ünitesinin her iki yandan da 15’er cm uzun olmasına dikkat edilmelidir.

Üniteyi yerleştireceğiniz alanın genişliği ile ünitenin boyutları da birbiri ile uyumlu olmalıdır. Bu nedenle TV ünitesi satın almadan önce yerleştireceğiniz alanı ölçerek seçim yapmanız tavsiye edilir.

TV üniteleri, televizyonun yanı sıra farklı eşyaların da muhafaza edildiği ve sergilendiği alanlardır. Dekoratif ürünler, kitaplar gibi eşyaları sergileyebileceğiniz ünitenin üst bölümü yeterli bir alana sahip olmalıdır. Kapaklı ve kapaksız raflar da muhafaza etmek istediğiniz eşyalara uygun kapasiteden oluşmalıdır.

Ahşap TV Ünitesi Ölçüleri Nasıl Olmalıdır?

 

Ahşap TV ünitesi modelleri birbirinden farklı boyutlardan oluşur. İdeal TV ünitesinin ölçüsü, oldukça merak edilen bir konudur. Bireylerin zevk ve tercihlerine göre değişebilen bu konu için önerilen ölçü televizyon ile ünite arasında bırakılan aralıktan oluşur.

Televizyonun boyutundan en az 20 ile 30 cm arası genişlikte bir TV ünitesi alabilirsiniz. Televizyonu, ünitenin merkezine yerleştirerek estetik ve şık bir görünüm meydana getirebilirsiniz. Ünitenin boyutlarını depolama ihtiyacınıza göre seçmeniz işlevsel açıdan çok daha yararlı olur. Kullanım alanınızı belirleyerek ideal ünite ölçüsüne karar verebilirsiniz.

Ahşap TV Ünitesi Ayakları Yerden Yüksekliği Kaç cm Olmalıdır?

 

Göz sağlığınızı koruyarak televizyon izlemenin tadını çıkarmak için televizyonun ve TV ünitesinin belirli bir yükseklikte olması gerekir. Ahşap TV ünitesi ayaklarının yüksekliği, doğru hizada bir seyir olanağı yaşamanız için son derece önemlidir. Ahşap TV ünitesi ayaklarının yerden yüksekliğine dair net bir bilgi verilmez.

Yüksekliğin kişilere göre ayarlanması tavsiye edilir. İdeal ölçüyü belirlemek için koltukların boyutu ve oda genişliği gibi unsurları baz alabilirsiniz. Televizyon, koltukta otururken direkt olarak görebileceğiniz bir yükseklikte olmalıdır.

Koltuk ve televizyon mesafesi de bu konudaki önemli belirleyiciler arasında yer alır. Televizyonu görüş açınızdan aşağı veya yukarı konumlandırmamanız gerekir. Bu sayede gözlerinizle ilgili herhangi bir problem yaşamadan keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ahşap TV Ünitesi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

 

Dayanıklılığı ve uzun vadeli kullanım olanağı ile sıklıkla tercih edilen ahşap TV ünitesi modellerinin bakım süreci oldukça kolaydır. Birbirinden farklı materyallerden üretilen ahşap ünitelerin bakım talimatları bulunmuyorsa standart talimatları uygulayarak temizlik yapabilirsiniz.

Direkt olarak güneş ışığına maruz kalan ahşaplar zaman içerisinde zarar görebilir. Ahşap mobilyaları uzun süre kullanabilmek için sürekli güneş ışığından korumanız tavsiye edilir. Güneşe maruz kalarak zaman içerisinde kuruyan ahşap yüzeylerde bir süre sonra çatlama ve solma meydana gelebilir.

Çatlama, ahşap mobilyalarda bazen görülebilir. Ahşap TV ünitenizin çatlamasını önlemek için ayda bir nemlendirici sprey uygulaması yapabilirsiniz. Bu uygulama sayesinde TV ünitenizin kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Ahşap TV ünitesinin üzerinde oluşabilen tortu veya leke gibi sorunları ince bir zımpara ile temizledikten sonra yağlayarak yeni görünümüne kavuşturabilirsiniz. Ahşap mobilyalar belirli aralıklarla yağlanmalıdır. Yağlanma süreci mobilyaya göre değişim gösterse de ortalama 2 ile 3 yılda bir doğal içerikli ahşap yağı uygulanıp 24 saat kurumaya bırakılmalıdır.

Sıcak ürünler ahşap yüzeyleri yakabilir. Yanma veya lekelenme durumunda ahşap yüzeyleri nemli bir bez yardımı ile silebilirsiniz. Temizlik sürecini de nemli bez ile sürdürmeniz tavsiye edilir. 

Ağır kimyasallar, ahşabın gözeneklerine sızarak ilerleyen süreçlerde sorun yaratabilir. Doğal temizleyiciler ve yumuşak bez yardımı ile pratik bir temizlik süreci geçirebilirsiniz.

Ahşap TV Ünitesi Aksesuarları Neler Olmalıdır?

Ahşap TV ünitesi aksesuarları oldukça geniş bir yelpazeden oluşur. Birbirinden farklı her dekorasyonda kullanılabilen ahşap TV ünitesine yerleştireceğiniz aksesuarlar, odanın genel atmosferine etki eder. Aksesuar seçiminde, evin tarzını ve diğer aksesuarları göz önüne almanız tavsiye edilir.

Doğal parçalardan oluşan aksesuarların bulunduğu rustik tarzda bir dekorasyona sahipseniz ahşap ve hasır gibi materyallerden üretilen dekoratif ürünler, kuru çiçekler ve mumlar tercih edebilirsiniz.

Klasik bir tarz için altın rengi detaylardan oluşan şamdan ve biblolar, TV ünitenizin tamamlayıcı aksesuarı haline gelir. Modern dekorasyonlarda ise yumuşak renkli heykel ve fotoğraf çerçevelerinden yararlanabilirsiniz.

Ahşap TV ünitesi fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu etkenler arasında ünitenin malzemesi, boyutu, rengi ve modeli gibi özellikler bulunur. Latanwood dikkat çekici tasarımlardan oluşan %100 el işçiliği ile üretilen ahşap TV ünitesi modelleri ile yüksek memnuniyet oranına sahip olmayı başarıyor. Her tarza hitap eden TV ünitelerini inceleyerek dekorasyonunuzu tamamlayan parçayı seçebilirsiniz. Oturma odanızda ahşap TV ünitesiyle uyumlu özel tasarım ahşap mobilya çeşitlerini Latanwood internet sitesinden inceleyebilirsiniz.