Konforlu Bahçelerin Vazgeçilmezi: Şezlong

Bahçe, teras, veranda ya da kumsal gibi açık ve ferah alanlarda uzanarak dinlenmenin keyfi bir başkadır. Özellikle yaz günlerinde uzanırken bir yandan güneşin sıcaklığını tenimizde hissetmek, bir yandan da hafif esen rüzgarla serinlemek hepimizin tüm bir yıl boyunca düşlerini süsleyen dinlenme aktivitesidir. Uzanırken kitap okuma, müzik dinleme ya da film izleme gibi imkanlar da varsa değmeyin keyfimize!


Ancak bu keyfi deneyimlemek için öncelikle konforlu ve rahat bir uzanma alanı seçmemiz gerekir. Açık alanda uzanmak denince de akla ilk gelen şezlongdur!  

Yatağınızın Rahatlığını Aratmayan Şezlong Modelleri

Günümüzde açık alanda konforlu ve rahat bir şekilde zaman geçirmenin en ideal yolunu sunan şezlongların tarihi aslında çok eskilere dayanır. Antik Roma döneminde yaşayanlar yemeklerden sonra dinlenme amacıyla ayaklarını rahatça uzatabilecekleri uzanma alanları tasarlamıştır. Bildiğimiz anlamdaki şezlonglar ise 17. yüzyıl Fransa’sında icat edilmiştir.

 

Kelime anlamı olarak da Fransızca uzun sandalye demek olan şezlong, bacakları uzatarak ve hafifçe yaslanarak rahatlatabilen uzun kanepeleri ifade eder. Tabii ki o zamanki şezlonglarla günümüz şezlong modelleri arasında dağlar kadar fark vardır. Günümüzde tasarlanıp üretilen şezlonglar hem konfor ve rahatlık bakımından hem de tasarım açısından zengin bir çeşitliliğe sahiptir.

 

Şezlonglar arasında vücut yapısının ergonomisine kusursuz bir şekilde uyum sağlayan tasarımları da sahip olduğu yastık ve minder gibi ekstra rahatlık sağlayan modelleri de kolaylıkla bulabilirsiniz. Dilerseniz üst düzey konfor sağlayan tüm bu özellikleri bir arada tasarımında barındıran şezlonglar ile yatağınızın rahatlığını aratmayan bir modele sahip olabilirsiniz.

 

Her türlü konfor beklentisine cevap vermek üzere farklı unsurlar ve detaylar eklenerek üretilen şezlonglar arasında sırt dayanağı ayarlanabilir modeller en çok talep gören tasarımlardır. Ayarlanabilir şezlonglar sayesinde dilerseniz hafif uzanarak kitap okuyabilir, içeceğinizi yudumlayabilir ya da lezzetli atıştırmalıkları tadabilirsiniz. Dilerseniz de sırt kısmını yatar pozisyona getirip, boylu boyunca uzanarak güneşlenebilir veya açık havada uyuma keyfini deneyimleyebilirsiniz. 

 

Bunun için dayanıklı masif ahşaptan imal edilen ve hazeran örgü detaylarıyla süslenen Latanwood Taffeta Şezlong modelini tercih edebilirsiniz. 

 

Yaz aylarında açık alanda vakit gerçirmekten hepimiz hoşlansak da bazılarımız doğrudan güneşe maruz kalmaktan haz etmeyebilir. Siz de böyleyseniz üst ve yan tarafları korunaklı bir yapı sunan şezlong modelleriyle yazın keyfini gölgede geçirebilirsiniz.

 

Görünüm olarak bahçe yataklarını andıran bu tarz şezlong modellerinin sırt dayanağı ayarlanabilir bir tasarıma sahiptir. Bu özelliklere sahip bir şezlong modeli arıyorsanız ergonomik, korunaklı tasarımıyla ve ekstra rahat minderleriyle konfor unsurunu bir üst noktaya taşıyan Latanwood Latitu Şezlong modelini bahçenizde ya da terasınızda kullanabilirsiniz. Şezlong modelinin çift kişilik olma özelliğiyle de gölgelik alanın serinliğini sevdiğiniz bir kişiyle beraber yaşayabilirsiniz. 

 

Güneşin ya da açık havanın tadını sevdiklerinizle beraber çıkarmak için takım halinde sunulan şezlong modellerini de bahçe dekorasyonunuza dahil edebilirsiniz. Özellikle bahçeye ve terasa çıkarken yanınızda yiyecek, içecek, kitap, tablet, cep telefonu ve güneş kremi gibi birçok eşya taşımak zorunda kalıyor ve açık havanın keyfini sürerken tüm bu eşyaları nereye koyacağınızı bilemiyorsanız içeriğinde şezlongların yanı sıra sehpa da barındıran takımları tercih edebilirsiniz.

 

2 şezlong ve 1 orta sehpadan oluşan Latanwood Casat Şezlong Takımı açık alanda ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahiptir. Bilhassa takımın orta sehpası sayesinde uzanıp dinlenirken her an elinizin altında bulundurmak istediğiniz eşyaları nereye koyacağınız derdinden tamamen kurtulabilirsiniz. Sehpanın, şezlong modelleriyle paralel bir yüksekliğe sahip olması ise ihtiyaç duyduğunuz eşyalara zahmetsizce erişebilmenizi sağlar.   

Bahçenizi Dekore Ederken Şık Şezlong Modellerini Unutmayın! 

Ahşap Şezlong

Havalar ısınmaya başladığı andan itibaren bahçe, teras ve veranda gibi açık alanlarda evimizden daha çok vakit geçirmeye başlarız. Havaların serinlemeye başladığı sonbahar aylarına kadar tüm yaz boyunca devam eden bu durum, bahçe dekorasyonuna en az evimizin dekorasyonu kadar özen göstermemiz gerektiği gerçeğini bizlere hatırlatır. 

 

Bahçe dekorasyonunun olmazsa olmazlarından şezlonglar genellikle konfor ve ergonomi gibi özelliklerine göre tercih edilmesine rağmen aslında birbirinden şık tasarımlara da sahiptir. Form, renk, doku ve malzeme seçenekleri ile her zevke ve stile uygun görünüm seçenekleri sunan şezlonglar sağladıkları rahatlığın yanı sıra estetik tasarımlarıyla da bahçe dekorasyonuna şıklık katan başlıca unsurlar arasında yer alır. 

 

Peki bahçe dekorasyonu için en ideal şezlong tasarımları nelerdir? 

 

Bahçeler sadece açık alanda vakit geçirme ihtiyacını karşılayan değil, aynı zamanda bir nebze de olsa doğa ile iç içe olma imkanı sunan alanlardır. Bu nedenle bahçelerimizi ağaçlarla, çiçeklerle ve bitkilerle özenle dekore ederiz. Haliyle seçilecek olan şezlong modelinin bu doğal ortama uyumlu bir görünüm sunması oldukça önemlidir. 

 

Bu konuda biz sizlere doğanın mükemmelliğinin yansıması olan masif ahşaptan imal edilmiş şezlong modellerini öneriyoruz. Farklı cins ağaçların her biri eşsiz olan desenlerini üzerinde taşıyan masif ahşap şezlonglar bahçenizin doğal atmosferi bozulmadan göz alıcı bir şıklığa kavuşmasına yardımcı olur. 

 

Bahçe ile bütünleşen masif ahşap şezlong modellerinin üretildikleri ağaç türlerine göre farklı renk seçenekleri de mevcuttur. Örneğin, açık renkler için çam ağacını, koyu renkler için ise kestane ağacını tercih edebilirsiniz. 

 

Doğal şıklığın yanı sıra çarpıcı bir görünüm de arıyorsanız otantik detaylarla süslenmiş şezlong modellerine öncelik verebilirsiniz. Hasır, rattan ve bambu şeritlerin usta eller tarafından örülmesiyle meydana gelen hazeran örgü detayını barındıran şezlong modelleri hem oldukça doğal hem de dikkatleri üzerine çeken bir şıklık sunar. 

 

Bazı şezlong modelleri ise konfor ve estetik bakımından sınırları zorlayan bir tasarıma sahiptir. Öyle ki bu modelleri sadece bahçenizde değil, ev dekorasyonunda bile kullanmak isteyebilirsiniz. 

 

Bunlardan biri olan Latanwood Jenna Masif Şezlong modeli kollara doğru genişleyen kavisli sırtlığı ile ince bir işçiliğin ve zarafetin sembolüdür. Farklı renkte sunulan minder seçenekleri ile farklı zevklere hitap eden şezlong modeli masif ahşap malzemesiyle şezlongdan öte şık ve rahat bir koltuğu anımsatır. 

Uzun Ömürlü, Doğal ve Estetik: Masif Ahşap Şezlonglar

Ahşap Bahçe Şezlong

Şezlong seçiminde konforun, rahatlığın, ergonominin, estetiğin ve doğallığın ne kadar önemli olduğundan ve tüm bu özelliklere masif ahşap malzemeden imal edilen şezlong modelleriyle sahip olmanın mümkün olduğundan bahsettik. Ancak bu vazgeçilmez unsurların yanında şezlong seçiminde öne çıkan bir diğer konu da dayanıklılıktır. 

 

Şezlonglar, bahçe, veranda, havuzbaşı ya da kumsal gibi açık alanlarda kullanılan mobilyalardır. Açık alanlarda kullanılan mobilyalar olmaları şezlongları başta hava koşulları olmak üzere birçok yıpratıcı etkiye maruz bırakır. Dolayısıyla uzun ömürlü bir kullanım için bu etkilere karşı dirençli bir yapıya sahip olan malzemelerin kullanıldığı şezlong modellerini seçmek gerekir. 

 

Uzun ömürlü şezlong denince yine karşımıza tek bir seçenek çıkar: Masif ahşap! Latanwood benzersiz özelliklerle tasarladığı şık şezlong modellerinde diğer mobilya seçeneklerinde de olduğu gibi ana malzeme olarak masif ahşabı kullanır. Neme, suya ve güneşe karşı oldukça sağlam bir yapıya sahip olan masif ahşap şezlong modellerinin minderleri de aynı dayanıklılık unsurlarını taşır. 

 

Latanwood şezlong modelleri sayesinde bahçenizin ya da terasınızın şıklığını ve konforunu her türlü hava koşulunda bile uzun yıllar boyunca garanti altına alabilirsiniz.