Misafirlerinizi Şık Karşılayın: Ahşap Ayakkabılık Modelleri

Ev dekorasyonu, zevkimizi ve yaşam tarzımızı yansıttığımız bir alandır. Salon, mutfak, banyo gibi göz önünde olan alanların yanı sıra evin girişi de dekorasyonun bir parçasıdır. Genellikle göz ardı edilen giriş bölümünde portmanto ve ayakkabılıklar yer alır. Bu mobilyaları seçerken yalnızca işlev değil, aynı zamanda mobilyaların tasarımları da dikkate alınmalıdır.

Evinizin tarzına uygun özelliklerden oluşan bir tasarım seçerek dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Ayakkabılıklar, evin dağınık görünmesini önleyen mobilyalar arasında yer alır. Farklı tarz ve renklerden oluşan ayakkabıların düzenli bir görünüm oluşturması imkansızdır. Ahşap ayakkabılık yardımı ile dağınık görünümü ortadan kaldırarak düzenli bir alana sahip olabilirsiniz.

Ayakkabılık modelleri, birbirinden farklı birçok materyalden üretilen ve çeşitli renk, boyut, tasarımlardan oluşan sayısız seçeneğe sahiptir.

Saklama Sorununu Ortadan Kaldıran Ayakkabılık Modelleri

Ahşap ayakkabılık modelleri ayakkabılarınızı güvenle muhafaza etmenize yardımcı olurken evinizin dekorasyonunu da tamamlar. İlk izlenim olarak eve girildiği anda görülen ayakkabılığın işlevi kadar tasarımı da önemlidir. Ayakkabılık modellerini seçerken evinizin dekorasyonunu ve zevkinizi yansıtan bir ürün tercih etmelisiniz.

Ayakkabılıklar farklı materyallerden üretilebilir. Dayanıklı yapısı ile göz dolduran ahşap ayakkabılık dolap modelleri zamansız tasarımlardan oluşur. Her dönem birbirinden farklı tarzlara uyum sağlayarak dekorasyonlara özel bir dokunuş katan ahşap ayakkabılık modelleri, işlevsel yapılarıyla da beğeni toplar.

Ahşap ayakkabılık modelleri farklı boyutlardan oluşan sayısız seçeneğe sahiptir. Kullanılan alanın büyüklüğü ve muhafaza edilecek ayakkabı miktarını göz önüne alarak doğru ölçüde bir ayakkabılık seçebilirsiniz.

Ayakkabılıklar minderli, kapaklı, açık sistem, çekmeceli ve sürgülü gibi farklı özelliklerden oluşan seçeneklere sahiptir. İhtiyacınıza en uygun ayakkabılığı, pratik bir şekilde seçerek evinizin dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Minderli Ahşap Ayakkabılık

 

Ayakkabınızı giyerken yaptığınız hareketler fiziksel sorunlara yol açabilir. Bu problemleri yaşamamak için minderli ahşap ayakkabılık modellerini kullanabilirsiniz. Minderli ahşap ayakkabılıklar, özel olarak tasarlanıp üretilir. 

Oturma alanı bulunan bu mobilyalar, ayakkabılarınızı giyerken sorun yaşamanızı engeller. Minderli ahşap ayakkabılık tercih ederek ayakkabılarınızı konforlu ve sorunsuz bir şekilde giyebilirsiniz.

Ahşap Kapaklı Ayakkabılık

 

Dağınık görünümden uzak bir dekorasyon isteyenlerin ilk seçimi olan ahşap kapaklı ayakkabılık modelleri, ayakkabıları ışık ve toza karşı koruyan yapıları ile beğeni kazanır. Kapaklı tasarımlardan oluşan ayakkabılık modelleri, sade ve şık bir görünüm oluşmasını sağlar.

Ayakkabıların güvenle muhafaza edilmesine yardımcı olan bu ürünlerin kapak bölümleri yekpare ve gözenekli seçeneklerden oluşur. Gözenekli kapaklar, ayakkabıların korunmasını sağlarken hava almasına da yardımcı olarak küflenme gibi problemleri önler.

Ahşap ayakkabılıklar çeşitli katsayılara, depolama alanı boyutlarına ve genişlik seçeneklerine sahip tasarımlar içerir. Ayakkabılık seçiminde dikkat edilmesi gereken bu unsurlar, bireysel özelliklere göre farklılık gösterir.

3 Katlı Ahşap Ayakkabılık

 

Ahşap ayakkabılıklar farklı boyut ve tasarımlardan oluşur. 2 katlı ahşap ayakkabılık modelleri genellikle yalnız yaşayan bireyler tarafından tercih edilir. Kısıtlı bir alandan oluşan 2 katlı ayakkabılıklar, sorunsuz bir kullanım olanağı sunar. Daha geniş bir alana sahip olmak isteyenler ise 3 katlı ahşap ayakkabılık modellerini tercih edebilir. 

3 kattan oluşan ahşap ayakkabılık modelleri, zemine yakın yapısı ile küçük bir alan kaplar. Farklı genişliklerden oluşan ayakkabılık modelleri arasından ihtiyacınıza en uygun boyuttaki ürünü tercih ederek kullanmaya başlayabilirsiniz.

4 Katlı Ahşap Ayakkabılık

 

Çok sayıda ayakkabısı olan kişilerin tercihi olan 4 katlı ahşap ayakkabılık modelleri genellikle açık tasarımlardan oluşur. Açık tasarımlarda bütün ayakkabılar görünür bir şekilde muhafaza edilir. Açık ahşap ayakkabılıkları kullanarak pratik bir hazırlık süreci geçirebilirsiniz. Temizlik aşamasını da kolaylaştıran bu modeller, yüksek memnuniyet oranına sahiptir.

Ahşap Ayakkabılık Temizliği Nasıl Olmalı?

Ahşap ayakkabılıkların özel doku yapısı, kirin belirgin olmadığı bir yüzey sağlar; böylece temizlik işlemini daha uzun süreli aralıklarla gerçekleştirebilirsiniz.

Ahşap ayakkabılıklar, işlevsel özelliklerinin yanı sıra kolay temizlik olanaklarıyla da beğeni kazanıyor. Bu özel mobilyaları temizlerken belirli talimatları takip ederek ürünün kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Mobilyada meydana gelen lekelenmeleri kuru bez ile vakit kaybetmeden silmeniz tavsiye edilir. Leke kalıcı ise nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz. Ürünün temizliğinde ağır kimyasallardan üretilen temizlik ürünlerini kullanmanız önerilmez. Kimyasal ürünler, ahşabın doğal yapısını bozarak kullanım süresini kısaltabilir.

Sert temizlik malzemeleri yerine yumuşak dokulu bir bez kullanarak temizleyebileceğiniz ürünü, sıvıdan uzak tutmanız gerekir. Sıvıya maruz kalan ayakkabılığı kuru bir bez ile silmeniz tavsiye edilir.

Rutin temizlik aşamasında ise öncelikle kuru ve yumuşak bir bez ile yüzeyi temizlemelisiniz. Tozlardan arınan ayakkabılığı su ile nemlendirdiğiniz bez eşliğinde sildikten sonra kurumaya bırakabilirsiniz. Temizlik esnasında sabunlu su veya ahşap temizleyici ürünler kullanabilirsiniz.

Ayakkabılığın ömrünü uzatmak için bakım aşamasında ahşap cilası ve vernik gibi ürünler kullanmanız tavsiye edilir. Ahşap ayakkabılık seçerken birçok etkeni göz önünde bulundurmanız önerilir.

Ahşap Ayakkabılık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

 

Ahşap ayakkabılık alırken dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunuyor. Evinizin büyüklüğü ve kullanılacak alanın genişliği, ayakkabılık seçiminde belirleyici etkenlerdir. Doğru büyüklükte bir ayakkabılık tercih etmeniz, başarılı bir alan yönetimi yapmanızı sağlar.

Ayakkabılığın büyüklüğü seçilirken ayakkabı sayınızı göz önüne almanız çok önemlidir. Ayakkabılarınızın sığacağı büyüklüğe, iç hacme ve hazne sayısına sahip bir ayakkabılık tercih ederek dağınık görünümden kurtulabilir ve ferah bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Mobilyanın büyüklüğünün yanı sıra raf sayısına da dikkat edilmelidir. Raf sayısı, bütün ayakkabılarınızı muhafaza edebileceğiniz miktarda olmalıdır.

Ayakkabılık raflarının, ayakkabıların sığabileceği ebatlarda olması gerekir. Bu nedenle raf derinliklerinin en az 20 cm olarak tercih etmeniz önerilir. 

Bot ve çizme gibi ayakkabılar için 30 ile 35 cm genişlik idealdir. Derinlik miktarı ayakkabı numaranıza bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ayakkabılarınızın ölçüsünü alarak ideal derinliği belirlemeniz yararlı olur.

Ahşap ayakkabılıklar sürgülü, kapaklı ve açık raflı tasarımlardan oluşur. Açık raflı ayakkabılık modelleri, bütün ayakkabılarınızı görmenizi sağlayan özelliktedir. Bu modeller aynı zamanda ayakkabıların su ve neme sık maruz kaldığı kış aylarında, ayakkabıların hava alarak küflenmesini önler.

Derli toplu bir görünüm elde etmek istiyorsanız ayakkabılarınızın tozlanmasını önleyen sürgülü ve kapaklı modeller doğru seçim olur. Sürgülü ayakkabılık modelleri, kapı arkasında kullanım için uygun yapıdadır. Geniş alanlarda ise kapaklı ayakkabılık modelleri tercih edilebilir.

Ayakkabılık seçerken dikkat etmeniz gereken bir başka unsur ise evinizin dekorasyonuna uyumlu bir model tercih etmektir. Dış kapıya yakın bir konumda yer alan ayakkabılıkların seçiminde gözden kaçırılan bu unsur, evin bütün atmosferini etkiler. Misafirlerinizin ilk izlenimi olan ayakkabılık, evinizin dekorasyonu ile uyumlu olmalı ve tarzınızı yansıtmalıdır.

Ahşap ayakkabılık fiyatları boyut, renk, model gibi birçok özelliğe bağlı olarak farklılık gösterir. Latanwood tarafından özenle tasarlanıp üretilen ahşap ayakkabılıklar, doğal dokuları ve işlevsel özellikleri ile öne çıkıyor.

%100 el yapımı olan ahşap ayakkabılıkların kurulumu uzmanlar tarafından tamamlanıyor. Dayanıklı malzemeden üretilen ve uzun vadeli bir kullanım olanağı sunan mobilyalar, pratik şekilde temizlenebilen yapıları ile beğeni kazanıyor.

Ahşap ayakkabılık modellerini detaylı bir şekilde inceleyerek dekorasyona ve ihtiyacınıza en uygun ürünü kısa süre içerisinde elde ederek evinize estetik bir dokunuş katabilirsiniz. Latanwood ahşap ayakkabılıkların yanında istenilen model ve ölçülerde ahşap portmanto üretimi de yapmaktadır. Evinizde birbiriyle uyumlu ayakkabılık ve portmanda tercihi yaparak şık ve ferah alanlar oluşturabilirsiniz.