Yemek Odalarınızı Enerjik Yaşam Alanlarına Dönüştürün

Birbirinden lezzetli yemeklerin servis edildiği yemek odaları hepimiz için önemli bir ihtiyacı karşılar. Bu lezzetli yemeklerin keyfini artıran unsur ise beraberliktir. Çoğu zaman ailecek toplanıp ya da sevdiklerimizi ağırlayıp keyifli sohbetler eşliğinde lezzetin doruklarına ulaştığımız yemek odaları, üzerinden yıllar geçse de unutulmayacak hoş anılara ev sahipliği yapar. 


Sadece yemek sohbetleri değil, ailemizle ya da arkadaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz oyun geceleri, eve getirdiğimiz işlerin yetiştirilmesine yönelik yoğun bir şekilde çalıştığımız zamanlar için de yemek odalarını tercih ederiz. 


Tüm bu nedenlerden dolayı yemek odaları sadece yemeklerin yenildiği mekanlar değil, aslında hayatımızın önemli bir kısmını geçirdiğimiz yaşam alanlarıdır. Bu yaşam alanını hem daha enerjik hem de daha keyifli bir hale dönüştürmek ise ancak doğru şekilde gerçekleştirilen yemek odası dekorasyonu ile mümkün olur.        

Yemek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Yemek odası dekorasyonuna duvarlarda kullanacağınız renklerin seçimiyle başlayabilirsiniz. Renk tercihinde, yemek odanızın evin hangi bölümünde olduğu önem kazanır. Ayrı bir yemek odanız var ise belirlediğiniz dekorasyon tarzıyla uyumlu olarak pastel, nötr ya da canlı renkleri kullanabilirsiniz.   


Salonunuzun bir bölümünü yemek odası olarak kullanıyorsanız salonun duvarlarında kullanılan renkler ile kontrast oluşturacak tonları seçebilirsiniz. Böylelikle yemek masasının bulunduğu alana sanki salondan bağımsız bir mekanmış gibi görünüm kazandırabilirsiniz. Aynı etkiyi yaratmak için duvar kağıtlarından da yardım alabilirsiniz. 


Renk tercihi yaparken yemek odasının gün ışığından ne oranda faydalandığını da göz önünde bulundurmak gerekir. Karanlık bir mekan için koyu renklerden kaçınmanızı ve olabildiğince açık ya da pastel tonlar kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


Yemek odası dekorasyonunda aydınlatma da önemli bir konudur. Yemek odanız için dekorasyon tarzına uygun bir forma sahip olan avizeleri kullanabilirsiniz. Özellikle üçlü, dörtlü ya da beşli sarkıt avizeleri tercih etmenizi öneriyoruz. 


Sarkıt avizenin yemek masasının tam ortasına gelecek şekilde tavanda konumlandırılması da oldukça önemli. Böylelikle akşam yemekleriniz için daha aydınlık ve ferah bir ortam yaratabilirsiniz. Kaçlı sarkıt avize kullanmanız gerektiğine yemek masanızın uzunluğuna ya da büyüklüğüne göre karar verebilirsiniz. 


Yemek odanızı çalışma alanı olarak da kullanmayı planlıyorsanız lambader ya da aplik gibi yardımcı aydınlatma ürünlerini yemek odası dekorasyonuna dahil edebilirsiniz. 


Renk ve aydınlatma tercihinden sonra yemek odalarına hem konfor, hem işlevsellik hem de şıklık katan mobilyaların seçimine sıra gelir.

Hem Kullanışlı Hem Şık Yemek Odası Mobilyaları

 

Ahşap Yemek Odası Takımı

Yemek odalarını enerjik yaşam alanlarına dönüştüren en önemli unsur tabii ki mobilyalardır. Yemek odası dekorasyonunda masa, sandalye, vitrin, konsol ve büfe gibi her biri farklı işleve sahip olan birçok mobilya seçeneği yer alır. Bu mobilyaların hangilerinin kullanacağını belirleyen faktörlerin başında ise yemek odasının boyutları gelir.


Küçük bir yemek odasına sahipseniz seçtiğiniz mobilya sayısına ya da mobilyaların boyutlarına oldukça dikkat etmeniz gerekir. Fazla kalabalık bir aileniz yoksa ve yemek için ağırladığınız misafir sayısı da kısıtlıysa daha küçük ebatlara sahip olan yuvarlak ve kare yemek masalarını tercih edebilirsiniz.


İkisinin karışımı hem köşeli hem de yuvarlak bir form arıyorsanız Latanwood Legea Yemek Masası modelini dekorasyonda kullanabilirsiniz.


Yeterli alana sahip değilseniz çok fazla sayıda eşya kullanmamanızı kalabalık bir görünüm ve hareket özgürlüğünü kısıtlayan kullanışsız bir ortam yaratacağı için önermiyoruz. Bunun için vitrin, konsol ya da büfelerden birini seçerek dekorasyona dahil edebilirsiniz. Özellikle birçok rafı ve çekmeyi bir arada barındıran kompakt tasarımlara yönelebilirsiniz. 


Böylelikle bardak, tabak, çatal, kaşık, bıçak ve diğer sunum malzemelerini her an elinizin altında bulundurabileceğiniz ideal depolama alanına da sahip olabilirsiniz. Bu tarz kompakt bir tasarım arayışı içerisindeyseniz çekmece, raf ve kapaklardan oluşan ve estetik tasarımıyla ortama şıklık katan Latanwood Terry Vitrin modeli tam size göredir!    


Eğer yemek odanız geniş ise mobilya seçiminde daha özgür davranabilirsiniz. Büyük dikdörtgen ya da oval formda yemek masalarını, konsol, vitrin ve büfe gibi mobilyaları bir arada kullanabilirsiniz. Hatta yemek odanızı çalışma alanı olarak da değerlendirmek istiyorsanız dekorasyona kitaplıkları da dahil edebilirsiniz. 


Örneğin, Latanwood Antonia Kitaplık modelini hem kitaplarınızı hem de dekoratif objelerinizi şık bir şekilde sergilemek için kullanabilirsiniz.


Masa ve diğer mobilya seçeneklerinin tercihinde size özgürlük sağlayan büyük yemek odaları sandalye seçiminde de konfor ve rahatlığı üst seviyede yaşama imkanı sunar.


Alan sıkıntısı olmayan yemek odalarında koltuk benzeri kolçaklı ve geniş arkalıklı sandalye modellerini tercih edebilirsiniz. Masif ahşaptan üretilen ve hazeran örme detayıyla görünümü zenginleştirilen Latanwood Vanity Sandalye modeli yemek odanızda aradığınız konforu, rahatlığı ve şıklığı bulmanıza yardımcı olabilir.


Sürekli olarak işlevsellikten, konfordan ve şıklıktan bahsettik. Ancak yemek odası için mobilya seçerken göz önünde bulundurmanız gereken başka önemli noktalar da mevcut. Bunların başında dayanıklılık gelir. 


Özellikle gün içerisinde her öğün kullanılan aynı zamanda çalışma ve oyun gibi farklı aktiviteleri gerçekleştirmek için tercih edilen yemek masalarının yıpranma oranları diğer mobilyalara göre oldukça fazladır. 


Alınan darbelerden dolayı kenarlarda oluşan ufak kırılmalar, parçalanmalar, nem veya sıvıların dökülmesi sonucunda meydana gelen şişmeler, kararmalar ya da yüzeyde oluşan çizikler, soyulmalar… Özenle seçtiğiniz yemek masanızın keyfini çıkarmanızı engelleyecektir.


Bu durumun önüne geçmek için başta yemek masası olmak üzere yemek odanız için seçtiğiniz tüm mobilyaların üretildiği malzemelere dikkat etmeniz gerekir. Dayanıklı malzemelerden imal edilen mobilyalar sayesinde uzun ömürlü kullanım avantajı elde ederek bütçenize ek masraf çıkarma derdinden de kurtulabilirsiniz.


Dayanıklı ve sağlam malzeme denince akla gelen ilk seçenek masif ahşaptır. Latanwood tasarlayıp ürettiği tüm mobilyalarında ana malzeme olarak neme, suya, çizilmelere ve darbelere karşı yüksek direnç gösteren masif ahşabı kullanılır. Uzun ömürlü kullanım konusunda doğanın armağanı olan masif ahşaba el işçiliği ile benzersiz bir form kazandıran Latanwood, mobilya modellerinin şıklığını ise hasır örme hazeran detayıyla tamamlar. 


Latanwood mobilya modelleri ile donattığınız yemek odanızın keyfini ve şıklığını herhangi bir sorun yaşamadan uzun yıllar boyunca sevdiklerinizle beraber yaşayabilirsiniz. 

Yemek Odası Dekorasyonunda Kullanılan Aksesuarlar

Yemek Odası Takımı

Yemek odası için seçtiğiniz mobilyaların şıklığını tamamlayan akseuarlardır. Yemek odası dekorasyonunda özel dekoratif objeler kullanabilceğiniz gibi sunum ürünlerini sergileyerek de şık bir görünüm yakalayabilirsiniz. Kadehler, bardaklar, özel tasarım porselen yemek takımları, kaseler gibi sunum ürünlerini vitrin ya da büfelerin raflarına konumlandırarak hoş bir aksesuar kullanımı gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bunların yanı sıra şamdanlar, mumlar, vazolar ve çiçekler de yemek odası dekorasyonuna şıklık katan vazgeçilmez aksesuarlar arasında yer alır. Bu tarz dekoratif objeleri hem konsolda hem de yemek masasında kullanabilirsiniz. 

 

Yemek odasına zengin bir görünüm katan aksesuarlar ise çoğunlukla duvar dekorasyonunda kullanılır. Duvar dekorasyonuna dekorasyon stiline uygun bir tablo seçimiyle başlayabilirsiniz. 

 

Seçtiğiniz tabloyu konsolunuza paralel gelecek şekilde duvara asabilirsiniz. Veyahut asmadan konsolunuzun üzerinde duvara yaslanır şekilde konumlandırabilirsiniz.

 

Tablo yerine duvarlarınızı mutlu anları ölümsüzleştirdiğiniz fotoğrafların yer aldığı çerçevelerle de süsleyebilirsiniz. Böylelikle yemek odasının ruhuna yakışır şekilde sıcak ve samimi bir ortam yaratabilirsiniz.

 

Duvar dekorasyonu için ayna kullanmak da mümkündür. Özellikle küçük ve karanlık bir mekana sahipseniz daha geniş ve aydınlık bir görünüm oluşturmak için aynalardan yardım alabilirsiniz.